Składniki:
20 dag bułki tartej
13 dag miękkiej margaryny
30 dag cukru
5 białek
6 dag mąki pszennej
3 łyżki kokosu
2 łyżeczki ekstraktu wanilii
kilka kropli aromatu migdałowego
Wykonanie:
Utrzeć margarynę z cukrem, dodać białka i zmiksować na jednolitą masę. Dodać porcjami bułkę tartą zmieszaną z mąką i kokosem i na końcu wanilię i aromat, wszystko razem wymieszać. Nakładać łyżeczką (zamoczoną w wodzie) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 15-20min do lekkiego zrumienienia w temp. 155-160st. z termoobiegiem.
Witam serdecznie. Pieczeniem tortów zajmuję się od dawna, a od pewnego czasu również tortami w stylu angielskim z dekoracjami zrobionymi własnoręcznie w całości jadalnymi. Moje wypieki nie tylko cieszą oko, ale również podniebienie, są połączeniem pasji, przyjemności i zaangażowania. Na blogu przedstawiam swoje dotychczasowe prace, cały czas się uczę i rozwijam. Zapraszam do odwiedzania mojej strony. Z czasem będę dodawać kolejne moje dzieła, które będą coraz ładniejsze i ciekawsze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz